Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi

Vizyon: Öğrencilerimizin düşlerinin buluştuğu bir okul yaratırken, ülke düzeyinde eğitimde bir adım önce, bir adım önde olmak.

Misyon: Biz, bütün öğrencilerin farklı öğrenme düzeylerini göz önünde bulundurarak, onları toplumsal değerlere sahip, bilgili, kendilerine güvenen, teknolojik gelişmelerden haberdar ve bu gelişmeleri kendi hayatında uygulayabilen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, onlara değişen dünya koşullarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.

Başarılar: Çim Hokeyi Türkiye birinciliği (2013) Futsal il birinciliği (2014) Futsal il birinciliği (2015) Güreş, Karate ve Futsal il birinciliği (2016)

Pansiyon Bilgileri: Pansiyon yoktur
Saatler: 08.20- 15.30
Isınma: Merkezi Kalorifer / Doğalgaz
Yabancı Dil: İngilizce ve Almanca
Servis Bilgisi: Hizmet sağlayıcılar mevcuttur.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulun sportif, akademik ve kültürel başarılarımız mevcuttur. web sayfamızdan takip edilebilir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2022 sonuçlarına göre aynı yıl mezun olanların yerleşme oranı % 32
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: Lütfen meb kontenjan sisteminden kontrol ediniz, her ay değişmektedir.
Diğer Hususlar: Etüt Salonu, sığınak, futbol sahası, otopark

WEB - https://ykbl.meb.k12.tr

Adres - Turan Emeksiz Mahallesi 73036 Sokak No30 Şahinbey / Gaziantep

Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Kurbanbaba Kültür Merkezi Karşısında ve Yunus Emre ile 23 Nisan İlköğretim Okulları arasındadır.

Adres - Turan Emeksiz Mahallesi 73036 Sokak No30 Şahinbey / Gaziantep

Ulaşım Toplu taşıma araçlarıyla ulaşım mümkündür. "60. Yıl" ve "Yukarıbayır" hattında çalışan tüm toplu taşıma araçları kullanılabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Şahinbey ilçe merkezindedir. Dolmuşla kent merkezine 6-8 dakikada ulaşılabilir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüme mesafesinde (20dk)